Hopp til hovedinnholdet

Blir plaget. Vil slå.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei, så liksom det er en fyr på skolen som alltid er nødt til å plage og kommentere meg. når jeg snakker om å plage mener jeg verbale ting. men jeg forstår ikke at selv om jeg får så lyst til slå til den jævelen, så er det bare noe i kroppen min som holder meg tilbake hvorfor? forresten han er større enn meg.

Besvart 03.04.2019 22:27
 

Svar
Hei

Det er ikke lurt av deg å slå noe som plager deg og sier stygge ting til deg. Det som er lurt er om du snakker med noen om det denne gutten gjør mot deg. Snakk med helsesykepleier på skolen der du går og vis helsesykepleier det du har skrevet her til oss i UNG.no. Da vil helsesykepleier hjelpe deg slik at denne gutten slutter å plage deg og du får det bedre med deg selv. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg håper at du kan kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis det er du som blir rammet?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp