Hopp til hovedinnholdet

Deprimert, tenker mye, lav selvfølelse

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg kan ikke mer. Jeg har så mye å tenke på, det er så dritt.jeg er lei meg og vet ikke hvem som er mine venner og hvem som ikke er det. Jeg vet ikke hvem jeg er engang. Jeg tenker mye på andre, men jeg tror nok ikke at andre tenker på meg. Liker folk meg like mye uansett hva jeg går med? Blir jeg bahandlet likt?? Jeg vet ikke.. Kunne den jeg elsker akseptere meg for den jeg er(han er kjempesnill). Jeg vet ikke. Jeg vil bare ikke bli deprimert igjen...

Besvart 20.05.2019 18:29
 

Svar
Hei

Slik du forteller meg dette, opplever jeg det slik  at du har vært deprimert tidligere. Og det er da ikke så rart du er redd for å bli det igjen. depresjon kan komme tilbake, men det er også slik at man kanskje har lært seg noen metoder eller fått noen "verktøy" slik at mna ikke trenger å bli så deprimert eller få det så vanskelig som sist. Og kanskje er det slik for deg. 


Men samtidig tror jeg det er lurt at du kommer de tunge tankene og den depressive stemningen i forkjøpet ved å gjøre kloke ting. Så det slipper å bli så ikke. En helt klar klok ting, er å snakke med noen. Og du kan for eksempel snakke med helsesykepleier på skolen din. Om du har snakket med noen andre, eller fått hjelp fra noen andre tidligere, er det lurt å bruke samme person. Det er best med en voksenperson og gjerne en fagperson. Du trenger å bygge deg opp og få tro på deg selv igjen. Det kan også være lurt å snakke med kjæresten din om at du har det litt tungt. Lykke til.  

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp