Hopp til hovedinnholdet

Kjeder meg en del og har litt lite venner

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som kjeder meg ganske ofte. Dette fører til at jeg sitter litt for mye på dataen også. Jeg har egentlig bare 3 ordentlige venner og de er jenter. Jeg har ikke noen ekte guttevenner som jeg går rundt og snakker med og gjør ting med. Jeg blir avogtil ertet for at jeg er så mye med jenter også. Jeg føler jeg aldri har passet inn i guttegjengen her. Jeg bor i en liten bygd langt inni fjordene på Sunnmøre så det er veldig kjedelig her. Det er ingen fridtidsaktiviteter jeg er interessert i heller. Alle på skolen, unntatt noen få 1. klassinger og meg er med på fotball. Jeg tror mange bare later som om de liker fotball og er bare med på det for at alle andre er det. Og da er det meg igjen. Men poenget mitt her er.. hvordan kan jeg få et bedre liv.. Hva skal jeg gjøre for å få noen venner, og hva skal jeg gjøre på fritiden liksom? Kanskje dette er veldig vanskelig å svare på da men.. Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det kan være litt vanskelig når det er lite fritidsaktiviteter å velge i.  -Og du har jo rett; ALLE er ikke interessert i fotball, men det har en tendens til å bli den aktiviteten som er overalt.  De som er med å spiller fotball er nok ganske ulike også.  Noen liker omtrent bare fotball, men mange liker også mange andre ting.  -Jeg vil tro at det kan være mulig å få noen av dem til å være med på litt andre ting også.  -Kanskje kan du også greie å være litt interessert i det de andre liker godt.  Jeg sier ikke at du skal begynne med fotball, men at du kan vise noe engasjement og aksept for det som de andre er interessert i.  -Du kan spørre hvordan det gikk på kampen o.l. Hvis de andre forstår at du viser respekt for deres ting, vil de kanskje også vise mer respekt for at du liker andre ting.  Går det an å invitere noen til å bli med på noe etter skolen noen ganger?  Invitere dem med hjem eller bli med dem hjem?  -Det går jo an å spille sammen, å være ute og sykle eller leke andre ting.  Prøv å være med de andre litt mer.  -Og de jentevennene du har, er jo også bra å ha, og kanskje noen av de andre guttene til og med er misunnelige på det....

 

Når du kjeder deg, så finn på noe du vet du liker å drive med og som gjør deg glad.  Det finnes jo ting å gjøre både sammen med familien og alene. 

Prøv å trene med noen du kan like regelmessig.  -Om ikke annet, så går det an å jogge og trene litt styrke, eller noe annet der du ikke er avhengig av andre.

 

-Og undersøk litt mer om det kanskje finnes en annen fritidsaktivitet i nærheten der du bor.  -Jeg vil tro at NOE annet enn fotball kan finnes, eller startes opp. 

 

Ha det godt!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp