Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det 18-årsgrense på GTA 5?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Mamma og pappa sier ja til 16 årsgrense på spill men nei til 18. Hva kan vere forskjellen i F.ex i GTA 5 (jeg har spilt) er aldersgrensen 18 men i mange andre spill jeg har som er 12 og 16 er det mye mer vold og mye mer dop banning. PS: jeg tåler kraftige sener Hvorfor er det så høy aldersgrense og hvorfor får jeg ikke låv pappa har spillt alle spillene jeg har å skjøner ikke aldersgrensen selv

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for ditt spørsmål

Selv om det finnes mange spill som kan være mye mer blodige og med mer banning enn GTA 5, er det ikke bare blod og banning som fører til 18-årsgrensen. Aldersgrenser i PEGI-systemet, som er det vi bruker i Norge, blir også påvirket av motivasjoner og kontekst for vold og andre handlinger.

I GTA 5 er det visse enkeltepisoder som skildrer grov vold, og i tillegg har man mulighet til å begå umotiverte voldelige handlinger mot sivilie personer. Det er med andre ord ikke bare mengden blod som setter aldersgrensen, men også bakgrunnen for volden.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg fram til du er 18 år. Hvilke spill du skal få lov til å spille er derfor deres avgjørelse. Foreldrene dine har derfor lov til å nekte deg og spille et spill. Vi i Medietilsynet mener at ingen under 18 år burde spille GTA 5.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no    

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill