Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvorfor ungdom spiller så mye tv pc osv spill

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg lurer på hvorfor ungdom spiller så mye tv pc osv spill hvorfor er ingen ute sammen eller drar på fjelltur og leke og gjør like ting jeg er den enste i klassen som ikke liker å spille og de synes jeg er litt teit for at jeg ikke spiller, det har de i alle fall sakkt. de fleste jeg skjenner sitter minimum en og en halv time å spiller per dag og noen spiler max 7 timer. det er veldig masse skyte spill å mange barn spiller det og synes det er artig. nå for tiden skall alle ha de beste telefonene og størst tv mest lagring på pcene osv. mange jeg kjenner og vet om hørt om leser om andre kjenner vet om hørt om og har lest om får lov å spille flere timer i strekk hos foreldrene deres. hva dere synes om ungdom og barn spiller mye skall ha de nyeste teknologiske tingene og faktisk får lov av foreldrene å spille flere timer i strekk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss og stiller et godt, kritisk spørsmål.  Det er bra at du er opptatt av å drive med forskjellige ting og at du prøver å få andre også med på det.  Mange vil nok og så sette pris på det.  Spill blir et litt for lett valg for mange og så velger de det fremfor andre ting som sikkert hadde vært bedre, morsommere, sunnere og mer variert.  Ikke gi opp.  Stå på for å ta vare på alt det andre morsomme man også kan gjøre.  Noen vil forstå og bli med. 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er dine tanker om dataspilling?

2 av 10 mener de bruker for mye tid på dataspill, mens 7 av 10 mener de bruker passe tid foran dataskjermen. Hva mener du? Del dine tanker med oss!

Les mer

Min fritid: Cheerleading

cheerleading

Ulrikke driver med cheerleading. Det er en idrett som ikke er så vanlig i Norge. Hun satser fordi det er gøy, men det var litt tilfeldig at hun startet.
Av Jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva gjør du på fritiden?

Sommer eller vinter, inne eller ute. Det er nesten ubegrenset hva du kan bruke fritiden din på. Synes du det er vankselig å få tida til å gå, kan du kanskje få noen ideer i tidligere besvarte spørsmål på ung.no?

Les mer

Min fritid: Kunst

Smykker (foto: privat)

Ung.no har snakket med Kristine (14) fra Bergen om det å gå på kunstskole. På fritiden lager hun blant annet egne smykker og vesker. Er du kreativ og vil skape noe eget, kanskje du kan tenke deg å gjøre det samme?

Les mer

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill