Hopp til hovedinnholdet

Jeg får lov til å spille to timer hver dag, men vil spille mer. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, min hobby er spill. Da jeg var 12 ga moremmoren min meg en regel om at jeg bare kan spille 2 timer om dagen utenom i helger. Jeg ender jeg opp uten noe å gjøre, og derfor vil jeg få 1 og 1/2 time mer om dagen. Moren min er veldig vanskelig å overbevise, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Det viktigste du må gjøre er å sette deg ned å snakke ordentlig med moren din om spillingen. Forklar henne hva det går ut på. Hva er det som gjør akkurat spilling så gøy at du vil bruke mer tid på det enn du får lov til. Jeg mener at det helt greit å spille mer enn to timer, men det er så lenge det ikke går utover andre ting. Man kan ikke la spillingen gå på bekostning av eksempelvis skole eller all fysisk aktivitet.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for deg frem til du er 18 år. Å treffe avgjørelser om hvor mye du får lov til å spille, er en typisk del av foreldreansvaret. Morten din kan derfor nekte deg å spille hvis hun mener du spiller for mye

Jeg kan skjønne enkelte foreldres bekymringer. Og denne bekymringen oppstår nok fordi man vet så lite om spill. Det er noe helt nytt og fremmed, og veldig mange voksne sliter med å se på det som en seriøs fritidsaktivitet. For noen så er det også sånn at det går for langt og mann får et problem.

Sett dere ned og snakk om dette på en ordentlig måte. Det er viktig at du hører på hennes argumenter og hun hører på dine og da vil dere finne en felles løsning. Her er en link til en liten artikkel som viser at det ikke nødvendigvis er galt å bruke så mange timer til spill hver dag som du beskriver: www.problemspilling.no/no/Problemspilling/Storspilleren/

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler dere om spilling hjemme?

Gutt spiller (colourbox.com)

Dataspill er gøy, men kan også være en kilde til bekymring og krangling i mange familier. Her er rådene for hvordan du og familien kan bli enige om spillregler som skaper husfred.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill