Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 13 som har lyst til å spille CS: GO, men får ikke lov. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en 13 år gammel gutt. Alle vennene mine spiller et 16 års spill. CS:GO heter det. Jeg har veldig lyst på det, men jeg får ikke lov. har har blitt plaget fordi jeg ikke har det. Jeg tror at flere på min alder opplever at vennene får lov til å spille 16 års grednse spill, men det får ikke du. Derfor vil jeg at unge som meg skal vite om hva man burde gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

CS: GO har fått en 18-årsanbefaling i det europeiske systemet og en M, mature, i det amerikanske systemet. Et spill som har fått 18-årsanbefaling er i utgangspunktet laget for de som er eldre enn aldersgrensen. Grunnen til at man har satt denne anbefalingen på CS: GO er fordi det inneholder vold som retter seg mot uskyldige. Tanken bak vurderingen er det at denne typen realistiske voldsskildringer som ikke bare rammer soldater, men også andre kan være skadelig for de som er yngre enn 18 år. Fram til du er 18 så er det derfor dine foreldre som skal ta denne avgjørelsen.

Som du sier er det mange foreldre som ikke bryr seg om aldersanbefalingene, og det er også meningen at det er foreldrene som skal ta denne avgjørelsen. Alderssymbolet og innholdssymbolene gir foreldrene en veiledning i hva man kan forvente seg når man spiller, men det er opp til foreldrene selv å avgjøre dette. Vi er alle forskjellige og har forskjellig tålegrense, og noen foreldre mener at aldersgrensene er for strenge for deres barn på enkelte spill og velger derfor å overprøve dem. Hvis foreldre ønsker å gjøre dette, noe vi ikke anbefaler, så bør man i det minste gjøre research før man tar en sånn avgjørelse. Det er som jeg nevnte tidligere ikke meningen at en som er yngre enn 18 skal spille et spill med 18-årsanbefaling

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill