Hopp til hovedinnholdet

gutt på 13 år som ikke får lov til å spille 18 årsgrense spill

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, er en gutt på 13 år som ikke får lov til å spille 18 årsgrense spill. Syns det er veldig dumt for mange andre på 8 klasse trinnet får lov til det. Kan foreldrene mine nekte meg det selv om andre foreldre gir andre barn få lov til det. Kan jeg kjøpe 18 årsgrense spill selv om jeg er 13? Er det farlig å spille sånne spill selv om du vet du ikke blir på virket av det??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Derfor er det satt slike anbefalte aldersgrenser på spill. Flere av disse skytespillene har flere elementer enn bare å skyte of spilene har blitt populære også fordi de er så realistiske, der man må tenke taktisk og planlegge for å gjøre det bra. Likevel er det sterke inntrykk for mange unge i dette spillet, med realistiske skildringer av drap på mennesker.   Kan hende du er  reflektert og moden 15-åring, men likevel vil jeg støtte moren din når hun ikke lar deg få spille spill med 18 års aldersgrense. De anbefalte aldersgrensene er satt på bakgrunn av forskning der man har sett hvordan unge blir påvirket (både bevisst og ubevisst) av innholdet i spillene.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg får ikke lov hjemme til å spille spill med 18-årsgrense

PEGI 18-årsgrense

Jeg er en gutt på 14 år som ikke får lov til å spille spill med 18 års grense. Mange av vennene mine spiller slike spill og jeg opplever det som krenkende og urettferdig at foreldrene mine sier nei, fordi jeg er en sånn type som ikke liker å føle at jeg er for liten.

Les mer

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser