Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge bør jeg få spille pr dag?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine synes at jeg spiller for mye, i ukedagene nå har de begrenset det til bare 4 timer. Og i denne nye verden er det jo spill og internett som er framtiden, det er der jeg og mine venner møtes og har det gøy sammen. Jeg mister den muligheten når de putter ned sånne restriksjoner og når jeg ikke kan spille med vennene mine ender jeg opp med å sitte inne og ikke gjøre noen ting mens vennene mine sitter på spill og sosialiserer og har det gøy uten meg. Jeg synes dette er svært vondt og jeg føler at når jeg har vært på skolen 6 timer i strekk og vil hjem og slappe av og spille resten av dagen burde det være lov fordi da har jeg jo vært på skolen i 6 timer på forhånd så da er det ikke mye jeg får spilt men enda føler de at de kan sette ned tiden min. 4-8 er tiden min nå og mange av vennene mine er på før og etter den tid, jeg synes også det er ekstremt flaut og humilierende når jeg må fortelle vennene mine om dette når jeg ikke kan komme på.. Er det noe jeg kan får gjort?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Se på artikkelen jeg har lagt vedHei

Takk for at du skriver til oss på UNG.NO

Du skriver at du kun får spille 4 timer hver deg, og at vennene dine får spille mye lengre perioder. Dette gjør at de er sosiale, og du får ikke deltatt.

Det er slik at det er det foreldrene dine som bestemmer dette. De har full rett til å sette disse begrensningene.

Mitt forslag er at du setter deg ned sammen med foreldrene dine, og snakker om hva du syns er problematisk med disse begrensningene.

Det kan være en ide å se på andre fritidsaktiviteter, i tillegg til spilling. Noe du tenker at du vil ha glede av. På den måten vil du også skaffe deg et større nettverk, flere venner og et litt videre interessefelt. Jeg antar det er det foreldrene dine ønsker at skal skje.

Snakk med dem om det.

Se på artikkelen jeg har lagt ved

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekk om du spiller du for mye

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill