Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan man være våken i strekk?

Annet 14 år
 

Spørsmål

hvor lenge kan man være våken i strekk??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei person 14 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Kroppen og hjernen vår er avhengig av søvn for å fungere normalt. Når vi sover, produserer kroppen ulike hormoner som er med på å bygge opp igjen hjernen og kroppen. Søvnen gjør godt for immunforsvaret, den holder blodkarene våre i form og blodtrykket stabilt.
Allerede etter 1 døgn uten søvn, vil man merke at kroppen ikke fungerer helt som den skal. De fleste vil ha problemer med å holde seg våken i mer enn et par døgn. 

I denne artikkelen får du et lite innblikk i hva det gjør med deg når du ikke sover over flere dager, og hvor kort tid det skal til før det kan gå alvorlig galt.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Ungdom og søvn

Trøtt jente /colourbox.com)

Ungdom trenger mellom 8 og 9 timer søvn hver natt for at de skal være opplagt på skolen eller på jobben. Ungdom sover i snitt 6,5 timer om natta. Det betyr at mange ungdommer har et søvnunderskudd på 2 timer hver eneste natt.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill