Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte å spille med venner uten å skuffe de?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 13 år gammen gutt som likte å spille iblant, men etter som at alle vennene mine begynte å spille et spesielt spill, da spilte jeg også veldig mye, jeg har begynt nå med å stoppe å spille så mye, men får fortsatt meldinger regelmessig om jeg har lyst til å spille med en venn og har vanskeligheter for å si nei, i tilfelle den personen blir uvenn med meg. Har dere noen tips om hvordan legge spillinga på hylla, uten å bli uvenn med noen?

Besvart 01.03.2019 11:00
 

Svar
Hei gutt 13 år!

Så fint at du ønsker hjelp til dette. Jeg er sikker på at du kan slutte å spille samtidig som du beholder vennene dine.

  • Forsøk å fortell vennene som spør deg hvorfor du ikke vil spille. Si at det ikke er på grunn av vennene, men dine egne valg. Det er jeg helt sikker på at vennen dine vil synes er helt ok å høre.
  • Kanskje kan du finne på noe spennende eller gøy slik at vennene som spiller får  lyst til å være med på det du gjør? Inviter de hjem eller finn på noe sammen? Kanskje kan dere ta en tur ut, sykle, gå på ski, bygge hytte eller noe dere liker å gjøre?
  • Ta dine egne valg og forsøk å tenk at det er helt ok. Selv om du ikke vil spille så betyr det ikke at dere trenger å slutte å være venner. Ofte er det sosialt å spille sammen, men kan dere være sammen på andre måter? Da kan dere fortsette å være venner og ha det fint sammen.
  • Kjenner du noen andre som ikke spiller så mye? Kanskje kan dere finne på noe, eller spørre om andre har lyst å være med. Da er det også lettere for deg å legge spillingen på hylla.

Det kan også hjelpe å snakke med en voksen du stoler på. Kan du for eksempel fortelle foreldrene dine hva du føler og tenker? Det er viktig at andre vet hvordan du har det. Da er det også lettere å få støtte til å spille mindre og være trygg i dine valg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Dataspilling og søvn - hvor mye er nok?

Gutt foran pc om kvelden (colourbox.com)

"Jeg går på skole, har ekstrajobb og trener til vanlig, men bruker mye tid på spill. Jeg ser selv at spillingen av og til går utover søvnen. Hvor mye søvn trenger jeg?"

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill