Hopp til hovedinnholdet

Jeg er spillavhengig, og vil så gjerne slutte!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Eg er 13 år og spillavhengig, mamma har begynt å bli sur når eg spør om spill, men klarer ikkje å slutta! Kva kan eg gjer? Eg vil så gjerne slutte! Håper dokk kan svara så fort som muleg! Takk

Besvart 13.06.2019 22:52
 

Svar
Hei

Så fint at du vil gjøre noe med den situasjonen du er i. Mange kan bli avhengig av spill, men det er heldigvis hjelp å få. Spillavhengighet er ikke det samme som avhengighet av stoffer, men når hjernen hele tiden får belønning, er det vanskelig å slutte.

Første steg er å bli klar over at du har et problem eller en utfordring, andre  er at du gjerne vil gjøre noe med det, og tredje er at du gjør noe med det. Du er derfor kommet veldig langt allerede. 

Hvordan gjør du noe med det...

  • Prøv deg fram med små forandringer først. Du kan prøve å være spillefri én dag, eller spille et annet sted enn der du vanligvis spiller.
  • Fortell om at du skal kutte ned på spillingen til noen som er viktig for deg.
  • Minn deg selv om hvorfor du vil slutte.
  • Sett en dato for når endringen skal skje. Det bør ikke være for langt fram i tid.
  • Legg tilrette så du kan nå målet ditt: Noen tips er å fylle tiden med annet den første tiden. Tenk på forhånd gjennom hvilke andre ting du kan gjøre nå som du får mer tid til overs.
  • Gi deg selv belønninger! Dette kan du få hjelp til av de hjemme hos deg. Unn deg et kinobesøk, noe godt å spise, eller noe annet du liker godt hvis du klarer å la være å spille i en uke.

Du kan gjerne ringe Hjelpelinjen for spilleavhengige på telefon 800 800 40 .

problemspilling.no har også mye god informasjon og tips/råd.

Lykke til.

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill