Hopp til hovedinnholdet

Er jeg spillavhengig? (jeg selv mener at jeg ikke er det, men mamma maser stadig om at jeg spiller for mye)

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg spiller ca 4 timer hver dag, har også andre interesser som å lese, spille piano og surfe på nettet. står opp hver morgen, er aldri sen til skolen, har gode karakterer på skolen, setter aldri spilling foran venner. Er jeg spillavhengig? (jeg selv mener at jeg ikke er det, men mamma maser stadig om at jeg spiller for mye)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er topp av du får til alt det du skriver her, og at du er sosial og at du fikser skolen og at du er en gla gutt, for det er du vel også?

Jeg synes du skal snakke med moren din og be henne, rolig, fortelle hvorfor hun er redd for at du er avhengig. Spør om det er endringer i oppførselen din før eller etter du spiller og be henne komme med forslag til hvordan hun tenker du skal bruke tiden du i dag bruker på spill.

 

For noen ganger er det sånn at man ikke ser seg selv utenfra og kanskje det er slik at du oppfattes som stresset rundt spillingen? Da er det vel også greit å gjøre noe med det. Men kanskje dere kommer til en slags middelvei både du og moren din kan være fornøyd med. Da vil nok også situasjonen hjemme bli enda bedre.

 

Et lite tankeeksperiment: Har du tenkt på hvorfor du spiller 4 timer hver dag? Hvordan kjenner du det inne deg om du sier til deg selv at du ikke skal spille på tre dager? SLik kan du få en liten ide om ditt forhold til spillingen. Husk VÆR ÆRLIG.

 

Lykke til med praten, testen og fritiden! 


Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hekta på WoW

Gutt med WoW-genser

Er du hekta på World of Warcraft, og lurer på hvordan du skal slutte? Finn ut hvorfor du blir avhengig, og få hjelp til å bli kvitt spillproblemene dine.

Les mer

Sjekk om du er avhengig av pengespill

Spiller på nettcasino (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Korleis skal ein betale depositumet?