Hopp til hovedinnholdet

vil spare penger, trenger jobb og kjeder meg.. FÅr ikke spille nok

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg liker å spille dataspill, men jeg vil spille online. Pappa sier at jeg spiller nok online på PCen, men det gjør jeg ikke. Jeg syns det er teit og urettferdig fordi alle kompissene spiller online. Bestekompissen sier at det kipt at jeg ikke får spille online mens andre sier at jeg er teit. Så det jeg gjør nå er å spare til en ny PC der jeg kan spille de mest moderne spillene i offline og online, men nå er jeg lei av å spare. Jeg har ikke halvprten av de penga jeg trenger. Morra mi sier at det ikke er lenge til jeg skal Konfimere meg, men det er ett år til og jeg gidder ikke å vente så lenge! Jeg spør foreldrene mine om det er noe jobb jeg kan gjøre for å få litt penger, men jeg får bare et svar om at de ikke kommer på noe. Jeg går rundt i stua og tenker på masse rart og det er kjedelig, men jeg gjør det for at jeg ikke har no annet å finne på. Jeg har venner som jeg kan spørre om å finne på no, men jeg er redd om at jeg forstyrrer dem, men dette skal jeg bli bedre til. Ingen PC, ikke no ute eller venner bare lekser jeg ikke gidder å gjøre fordi at jeg har kjeda meg altfor mye. Jeg lurer på om jeg er bortkjemt fordi faren min har brukt noen tusen kroner på en mobil telefon, det angrer jeg på fordi jeg trengte en bare for å ringe og sende meldinger. Faren min kjøpte en liten TV til meg uten at jeg ville ha en. Han kjøpte den bare fordi jeg kunne se på film og spille på rommet. Jeg syntes det bare var bortkasta penger fordi vi har to andre TVer. På grunn av den TVen på rommet mitt så får jeg veldig lite penger av foreldrene mine fordi dem maser om at jeg har fått en TV. Er det no tips for at jeg kan tjene mer penger og ikke kjede meg hver dag så live mitt ikke skal være så tungt og kjedelig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg forstår det sånn at du er frustrert over flere ting:
At vennene dine får spille onlinespill, du bare litt?

At du har fått ting du kansje ikke ville ha/ trengte og helst ønsket deg en sterk PC

At du sparer, men har ikke noe å spare fra

At du kjeder deg litt

 

Det er kanskje ingen trøst, men dette tror jeg mange vil kjenne seg igjen i.

Det er mange foreldre som setter regler for onlinespill, det er mange som har regler på hvor mye de får spille og også hva de får spille. Og det er nok mange som har regler hjemme, men som ikke snakker om det med dere andre. Jeg tipper foreldrene dine ønsker å begrense spillingen din fordi de ikke vet om du blir for hekta på det, og om det kanskje kan gå ut over noe annet. Anbefaler deg å snakke med foreldrene dine om det, vær åpen, skriv ned spørsmål på det du lurer på og prøv å holde deg rolig. Da får du kanskje svar på hvorfor reglene er som de er.

 

At du ikke har god nok PC, tror jeg maaange også kjenner seg igjen i. En del kjøper seg en PC etter konfirmasjonen, andre velger å spare, fordi som vi vet, blir jo PCene utdatert ganske kjapt i dag.

 

I dag har vi det meste hjemme, og mange får mer enn det de ønsker seg, og da kan det være vanskelig å forstå hvorfor man kan få det ene, men ikke det andre. Men er det viktig for deg, anbefaler jeg at du fortsetter å gjøre som du gjør, spare. Ønsk deg penger til bursdager og jul og oppsøk alle mulige steder for å få deg en sommer/ eller feriejobb. Kanskje også helgejobb. Det er mye en 14-åring kan gjøre. Noen butikker tar inn ryddehjelp, kanskje foreldrene dine har en arbeidsplass der du kan jobbe litt ekstra? Kanskje du kan ta på deg pakkejobb, flyttejobber, klipp plenen til naboen, spør om noen eldre trenger hjelp til å handle o.l. Vær kreativ.

 

Neste gang du kjeder deg, anbefaler jeg deg å lage en liste over hva du faktisk synes er ok å gjøre, bortsett fra PC- og TV-ting.. Lag den så lang som mulig.

Sett igang og gjør moroting, møt venner og vær aktiv.

 

Jeg ønsker deg lykke til!


Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekk om du er avhengig av pengespill

Spiller på nettcasino (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb