Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor har Black Ops en 18-års aldersgrense?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hvorfor er det aldergrense 18 på black ops når det går ann og skru av blodet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Og takk for spørsmålet ditt.

 

Call of Duty: Black Ops er et spill, som du sikkert vet, i serien av Call of Duty - et dataspill satt i krigssammenheng - der du i kategorien FPS (First Person Shooter) er soldat og utfører oppdrag online sammen med andre. Settingen er realistisk, grafikken er veldig god - og spillet er velprodusert og gjennomtenkt. Og det er laget for voksne.

 

Å se blod eller ikke er langt i fra eneste kriterie for hvor man legger lista for aldersgrensene på spill. Det er bransjen selv (produsentene) via systemet PEGI, som setter disse. Produsenten sender inn en skjema hvor det krysses av for en rekke kriterier som gjør at spillet faller innenfor den kategorien den gjør. At spillet er realistisk, at det er satt i krigssituasjon - og at man ser mennesker utøve vold mot andre mennesker er hovedgrunnen til at aldersgrensen er satt til 18 år. Spillet er som sagt laget med voksne mennesker som målgruppe - ikke barn. Aldersgrensene og innholdsmerkingen som er satt, er laget for å beskytte barn og unge mot "potensielt skadelig og upassende innhold". Jeg tror du kan være enig med meg i at dette ikke er et barnespill.

 

Det er også stor forskjell på å være 11 og å være 17 år - og her kan man gjøre vurderinger innen hver familie og på hvert spill. Men vi anbefaler at man i utgangspunktet følger PEGI-merkingen - den er godt gjennomarbeidet og gjennomtenkt - og satt av spillprodusentene selv.

 

Lykke til!

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill