Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 12: alle andre får spille Call of duty, men ikke jeg.

Gutt
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 12 år og alle i min klasse får spille call of duty eller lignende men ikke jeg og jeg lurer på hvorfor jeg ikke får lov når alle di andre får lov

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

 

Takkfor spørsmålet ditt.

 

Noen spill er laget for voksne, og spillet du nevner har 18 års anbefalt aldersgrense. Det er et spill vi ikke anbefaler at du spiller. Jeg forstår godt hvorfor du stiller spørsmålet ettersom noen av dine venner spiller dette spillet, men dine foreldrene har rett til å nekte deg å spille spill med denne aldersgrensen. 

 

Hensikten med aldersgrenser er å opplyse de som kjøper et spill om at innholdet kan være skremmende eller skadelig. Når det gjelder spill er det kun anbefalinger, og det er bransjen selv som setter disse aldersgrensene.  Spill med 18 års aldersgrense (som "Call of duty") er laget for voksne, og inneholder mange sterke scener som kan være skremmende. Vi sier ikke at alle nødvendigvis tar skade av det eller påvirkes negativt, men for noen kan dette innholdet vekke uro eller virke skremmende.

 

Vi anbefaler deg å finne andre gode alternativer til spill. Det finnes et mylder av andre gode spilltitler som du kan sjekke ut.

 

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spill
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spill