Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være både norsk og engelsk statsborger?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er en 14 år gammel gutt som bor i Stavanger. Faren min er fra England og moren min er fra Norge. jeg er norsk statsborger men jeg har lyst å bli både engelsk og norsk statsborger. de jeg lurer på er: hvordan blir jeg engelsk/norsk statsborger, får jeg to eller et pass. hvilken rettigheter får jeg og er det noen krav for å få det. takk på forhånd =)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Når faren din er engelsk statsborger er det mulig at du kan få et engelsk statsborgerskap. For å finne ut av dette kan du kontakte den engelske ambassaden i Norge. Du finner deres nettside her.

 

Imidlertid er det slik at du vil miste ditt norske statsborgerskap dersom du, etter søknad, erverver statsborgerskap fra et annet land. Det er dermed slik at du faktisk ikke kan søke om, og få, engelsk statsborgerskap, og samtidig beholde ditt norske statsborgerskap.

Hadde det vært slik at du ved fødsel hadde dobbelt statsborgerskap, ville statsborgerloven åpnet for at du kunne ha muligheten til å beholde begge statsborgerskapene, dersom du fylte vilkårene for dette. Men når det er slik at du må foreta deg noe aktivt for å få dette andre statsborgerskapet, sier statsborgerloven at du skal miste ditt norske statsborgerskap hvis du får et annet statsborgerskap på den måten.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stat og kommune
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stat og kommune