Hopp til hovedinnholdet

Kan NAV dekke omskolering?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Har forsøkt å finne svar på dette andre steder uten hell. Jeg er 23 år og utdannet frisør. Dette er et yrke jeg trives svært godt med, men jeg fungerer desverre ikke i yrket lengre da jeg har konstant senebetennelse i armene og øverst i ryggraden. Til tider kan dette være levbart men jeg sliter mye med vondt og dette går svært mye utover privatlivet mitt også. Har tidligere fått anbefalt av legen min å bytte yrke. Men er omskolering en mulighet da? Jeg har jo hus, bil og er etablert med lån. Men har ingen økonomisk mulighet til å være student!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Du skriver at du ikke fungerer i yrket som frisør lenger, da du har konstant senebetennelse i armene og øverst i ryggraden.

Vi kan si generelt her på ung.no at det vurderes strengt hvem som får dekket omskolering. For at omskolering skal innvilges, så må utdanningen være nødvendig og hensiktsmessig. Det vurderes også hva slags utdanning og erfaring du har fra tidligere, og hvis du er kvalifisert til andre type jobber med den utdanningen du har så vil normalt ikke omskolering vurderes som nødvendig. I utgangspunktet så skal du selv dekke utdanning, ved at du søker om stipend og lån fra Lånekassen.

Dette er noe du må snakke med en veileder om, på NAV kontoret der du bor. Da vil situasjonen din bli vurdert, og det kan avgjøres om omskolering blir dekket eller ikke.  

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte