Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få hjelpestønaden når jeg fyller 18 år?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg blir 18 år om 3-4 månender og har et spørsmål. Kan man få noen støtte fra nav når man er 18 år og pga sykdom? Foreldrene mine får hjelpestønad for meg nå, men jeg lurte på om JEG kunne få det når jeg er 18 år eller noe annet? Jeg har noen misdannelser og har aldri vært frisk siden jeg var liten men er oppegående. Jeg går fortsatt på videregående og har ingen jobb! Og hvilke støtte finnes det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for dine spørsmål til oss.

Når du fyller 18 år, så vil du kunne få utbetalt hjelpestønaden til deg selv. Hjelpestønad gis til de som trenger ekstra pleie og tilsyn, og har et privat pleieforhold. Det vil si at det er familie eller andre som utfører dette.

Hvis du har ekstrautgifter som følge av sykdom eller skade, så kan du ha rett til grunnstønad fra NAV. Den kan du lese mer om ved å klikke på lenken.

Du skriver at du fortsatt går på videregående skole. Så lenge du klarer det fint, så er det stipend og/eller lån fra Lånekassen du kan ha rett til. Dine foreldre har også forsørgingsplikt for deg så lenge du går på videregående skole, altså de skal sørge for at du har det du trenger til mat, klær, husleie, medisiner og så videre.

Vi ønsker deg en riktig fin dag videre!

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte