Hopp til hovedinnholdet

Når får jeg stipendet mitt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg har søkt stipend. Og der står det at man skal få vite innen 3 virkedager at søknaden er kommet igjennom. Og på Lånekassen sin side står det at man kan logge inn på din egen side å få vite når du får pengene utbetalt og hvor mye man får, når jeg gjør dette så kommer jeg bare inn på en siden der jeg kan gå til en søknad og søke om stipend men jeg har jo søkt for ca.1 uke siden. Hvorfor får jeg ikke vite hva jeg får og når jeg får det utbetalt når det står at jeg skal få vite det innen 3 virkedager?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom søknaden din ikke er ferdigbehandlet ennå så vil det ikke stå noe om utbetalinger på Dine sider.
Søknaden er ikke nødvendigvis ferdigbehandlet i løpet av tre dager. I noen tilfeller så går det så raskt, men som regel vil det ta lengere tid.

Dersom du logger inn på Dine sider og går til "status søknader", så kan du se om søknaden din er ferdigbehandlet, og dersom den ikke er det, når du kan regne med å få svar.

Selve utbetalingen tar som regel 1-3 dager, det vil si den tiden det tar å overføre pengene mellom bakene. Før det kan skje må søknaden være ferdigbehandlet, du må ha signert avtalen om støtte, og skolen må bekrefte at du har startet på skolen. Det betyr at man som regel får pengene i løpet av august.

 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte