Hopp til hovedinnholdet

stipend du kunne få om du hadde nedsatt funksjonsevne

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal til høsten studere økonomi og administrasjon. Jeg kommer til å bo hjemme, men trenger mye penger til transport, buss og båt, dette vil komme på rundt 2000 kr i måneden. Jeg kan ikke arbeide ved siden av studiene, og leste derfor om et stipend som lånekassen hadde... nemlig et stipend du kunne få om du hadde nedsatt funksjonsevne. Det irriterer meg at jeg ikke har kapasitet til å jobbe og gjøre lekser, og av ulike grunner må bo hjemme hvertfall to år til. Kan jeg få dette stipendet selv om jeg bor hjemme, fordi NAV har ingen ordninger som dekker dette. Mamma og pappa kan heller ikke betale det og jeg får heller ikke nok penger til bøker om jeg ikke får stipend. Jeg kan jobbe om sommeren, men får ikke så mye penger på det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Lånekassen har støtteordninger for personer med nedsatt funksjonsevner som skal ta høyere utdanning. Disse støtte ordningene består i ekstrastipendet, som er et månedlig ekstrabeløp i tillegg til den vanlige støtten, pluss at du også kan søke om å få støtte for sommermånedene. Du søker om dette ved hjelp av x-skjemaet for å få ekstrastipendet, og y-skjema for å få støtte for sommermånedene. Du finner disse på www.lanekassen.no/skjema.

Du kan lese mer om disse og få tips om hvordan gå frem hos Unge funksjonshemmede. Disse stipendene er behovsprøvd. 

Les også mer i artiklene under svaret.

Lykke til med utdanningen din!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Stipend for studenter med bevegelseshemninger

Rullestol

Stiftelsen Sophies Minde deler årlig ut stipend til studenter med bevegelseshemning. Stipendet er et supplement til andre lån og finansieringsordninger for studenter. Stiftelsen ønsker å stimulere til at personer med bevegelseshemninger tar høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Høyere utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om høyere utdanning