Hopp til hovedinnholdet

Tenker på å droppe ut av studiene mine.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å begynne å studere denne høsten. Hadde planer om å ta et jobbeår, for å tenke mer på hva jeg vil bli. Men jeg søkte likevel på skole, som grunnskolelærer. Dette gjorde jeg mest bare for å ha gjort det, og det er også lærer jeg har tenkt mest på om jeg skal bli. Men. I sommer ble jeg plutselig veldig usikker på om jeg skulle studere eller jobbe. Dette endte med at jeg plutselig takket ja til skoleplass, og startet på høgskolen. Jeg har nå funnet ut at det var helt feil. Jeg har bare gått på skolen en mnd, men sliter allerede med motivasjon, og jeg har ikke lyst til å bli lærer likevel.. Men jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg hopper av studiet nå? Har hørt at det blir problemer med Lånekassen om man hopper av studiet, og det er litt dumt. Burde jeg fullføre et semester, da jeg har eksamen i begge de fagene jeg nå har? Eller burde jeg fullføre hele året? Jeg er så usikker, og aner ikke hva jeg skal gjøre. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du bestemmer deg for å hoppe av studiene før du har fullført semesteret, så vil du gå glipp av omgjøring i fra lån til stipend, og du vil bli regnet som forsinket hos Lånekassen.
Forsinkelsen vil tilsvare så mange studiepoeng som du har fått støtte til og ikke har bestått.
Dersom du til sammen får mer en 60 studiepoengs forsinkelse, så vil du miste retten til støtte i fra Lånekassen.

Dersom du fullfører semesteret, tar eksamen, og så gir beskjed til Lånekassen om at du avbryter studiene, så vil du få omgjøring til stipend for de eksamenene du har bestått, og du vil ikke bli regnet som forsinket.

Dersom du begynner på et nytt studie, så kan du søke om støtte til det som vanlig.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte