Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få penger i fra Lånekassen for å ta opp igjen fag?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går for tiden en bachelor, hvor jeg til slutt ender opp med 180 studiepoeng. Jeg bor hjemme under hele bachelorløpet og har derfor ikke søkt om støtte fra lånekassen, hverken stipend eller lån. jeg tenker jeg skal ta et år etter fullført grad, å ta opp noen fagene for å forbedre karakter, tilsvarende 30 studiepoeng på høstparten hvertfall. Men jeg tenker å flytte til en annen by, og da lurer jeg på, har jeg rett på å få stipend og lån selv om dette er fag jeg tidligere har hatt og bestått?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er et spørsmål som er vanskelig å besvare fullt ut uten å se på historikken din hos Lånekassen. Derfor foreslår vi at du tar direkte kontakt med Lånekassen for et bedre svar.

Som en hovedregel så kan vi si at dersom du ikke tidligere har fått støtte i fra Lånekassen, så vil du kunne få støtte for å ta opp igjen fag uten at det regnes som forsinkelse.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte