Hopp til hovedinnholdet

Får jeg stipend på universitetet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år (snart 19) som skal ta videre utdanning til høsten igjen. Begge de 2 første årene mine på videregående skole fikk jeg like mye stipend, som var nesten 2000 kr i måneden, men i mitt siste år, 3. året på vgs, fikk jeg ikke stipend, bare utstyrsstipend som var rundt ca. 500 kr. Spørsmålet mitt er om det da er stor sannsynlig på at jeg ikke får stipend når jeg går på universitet/høgskole? Min mamma har ikke mye råd til å gi meg penger, men faren min og hans kone jobber, men de kommer ikke til å støtte meg med mye penger med mindre det absolutt trengs. Er det stor sannsynlig at jeg ikke får stipend, sånn som jeg ikke fikk dette året? Mvh bekymret framtidig student .xx

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du begynner i høyere utdanning, så kommer du inn under et helt annet regelverk.
Da har ikke dine foreldres inntekt noe å si i forhold til hvor mye du kan få. Du kan lese mer om hva du kan søke om til høyere og annen utdanning på Lånekassen sine hjemmesider.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte