Hopp til hovedinnholdet

Har jeg krav på noe fra NAV når jeg er lærling?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg skal være lærling til høsten, har 1 barn på 1 mnd og bor i egen leilighet med barnefar. Han mister jobben om 1 mnd, å jeg har 0 i inntekt. Barnet begynner i barnehage. Hva har vi rett i å få i støtte? Jeg skal søke forsørgerstipend, bostøtte og reduksjon i foreldrebetalingen i barnehagen. Han skal søke arbeidsledighets trygd. Hva mer han vi få? Jeg er så redd for å miste leiligheten at jeg ikke får sovet på nattaen. Har vært på nav å spurt, men de er dårlige på å hjelpe, vil bare bli ferdig med meg, så de kan "hjelpe" neste person..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Når en er læring er en litt utenfor NAV sitt system.  Derfor har du sannsynligvis ikke noen statlige stønader du kan søke på.  Barnefar bør registrere seg som arbeidssøker på nav.no allerede nå.  Han kan sette fram krav om dagpenger ca 1 uke før siste utbetalingsdag.

Hvis det skulle vise seg at økonomien i husstanden er slik at dere ikke klarer å betjene de vanlige utgiftene, kan dere søke økonomisk sosialhjelp.  Du kan også sjekke Husbanken sin nettsider om dere kan ha krav på bostøtte.

Ønsker deg en fin dag videre.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stønads- og trygdemuligheter for foreldre

Husk at du som har eller skal ha barn har flere typer stønads- og trygdemuligheter som kan hjelpe deg i en økonomisk vanskelig tid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sosialhjelp
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sosialhjelp