Hopp til hovedinnholdet

Et par spørsmål om å få barn under utdanning.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et par spørsmål. Å de handler om skole og graviditet. Første spørsmålet mitt går ut på gjesteelevgaranti. Jeg har vært så heldig å fått innvilget gjesteelevgaranti. Men når må jeg melde flytting til dette fylket? Neste spørsmål går ut på å gravid og fullføre skolen? Altså har jeg krav på fridager etter fødsel eller eventuelt før fødsel? Jeg har termin den 24 november. Så får jo gått ca.3mnd på skolen før fødsel.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gjesteelevgaranti betyr at ditt hjemfylke betaler skoleplassen din i et annet fylke. For å få denne garantien er det flere krav som må være oppfylt, som f.eks at det er kortere reisevei eller at det er tungtveiende sosiale eller pedagogiske årsaker til at eleven å søke utenfor fylket. Så vidt jeg forstår, er det derfor ikke behov for å melde flytting til det fylket skolen tilhører (regjeringen.no).

Får man barn mens man er elev, så kan man også ha rett til foreldrestipend ved fødsel og forsørgerstipend. Dette kan du lese mer om på Lånekassen sine hjemmesider. 

I artikkelen "Gravid - hva med skolen?" nedenfor kan du lese om hva som må ordnes og hvordan du går frem. 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Helsesøster og Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid - hva med skolen?

Gravid jente (www.colourbox.com)

Er du gravid og går på skole? Det er mye som må ordnes. Skal du søke permisjon? Legger skolen til rette? Her får du oversikt over hva som må ordnes og hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet