Hopp til hovedinnholdet

Jeg mottar AAP og skal studere. Hva kan jeg søke om i fra Lånekassen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal ta en bachelor på deltid, 4 år i stedet for 3. Jeg får aap og får beholde det under studietiden, så jeg trenger ikke studielån. Men jeg trenger penger til bøker, semesteravgift og andre utgifter i forbindelsen med skole, og lurte på hvordan jeg skal gå frem for å søke om kun det hvis jeg søker via Lånekassen? Må jeg søke om lån og stipend eller bare stipend- eller er det andre alternativer? Kan jeg søke om kun lån? Jeg vil jo ikke ha rett på stipend uansett så det vil bli til lån i stedet og jeg trenger ikke ekstra lån. Og hvis jeg søker om stipend for høsten så jeg kan kjøpe det jeg trenger, vil det har noe å si i forhold til aap? Jeg får bostøtte hos husbanken i tillegg, så vil jeg miste bostøtten da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du fyller ut Lånekassen sin søknad, så vil du få tre alternativer. Du kan velge å søke om stipend, stipend og fullt lån, eller stipend og begrenset lån.

Velger du det siste alternativet, så kan du selv skrive inn hvor mye du maksimalt ønsker å låne, slik at du ikke får mer i lån en det du selv ønsker.

Dersom du mottar støtte i fra NAV, så kan det gå ut over stipendet ditt. Du vil fortsatt ha rett til lån, men stipendandelen kan bli redusert eller falle bort.

Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte