Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg bestille skattekort eller frikort?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt ( 19 ) fra Italia, jeg har bodd i Norge de siste 2 årene og skal fortsatt bo her. Jeg skal begynne deltid jobb, 2 dager i uka. Skal jeg bestille frikort eller skattekort? Kan jeg bestille frikort nå og skattekort når jeg kommer til å få mer enn 50 000,-? Jeg har også lurt om skattetrekk til EU statsborgere. Hvor mange prosent trekker skatt? Gjør det noe om jeg er student?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Bestill frikort hvis du tror du kommer til å tjene mindre enn 50 000 kr, og bestill skattekort hvis du tror du kommer til å tjene mer enn 50 000 kr.

Det er mulig å først bestille frikort og så bestille skattekort senere hvis det viser seg at du tjener mer enn 50 000. Uansett om du først har hatt frikort eller ikke vil den totale skatten bli den samme. Hvis du vet at du skal tjene mer enn 50 000 er det derfor best å bestille skattekort med en gang.

For å vite hvilke regler som konkret gjelder i din situasjon anbefaler jeg deg å ta direkte kontakt med skatteetaten. De har også en chattetjeneste hvor du kan stille spørsmål om skattekort og frikort.

 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb