Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge kan jeg få støtte i fra Lånekassen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på noe ang støtte/stipend (ikke lån, men støtte man får) under studier. Vil ikke ta opp noe ekstra lån enn hva selve studien koster. Jeg er 21år og har gått skolegangen min litt rotete.. (2011 gikk jeg vg1 service, året etter tok jeg friår, året etter vg1 helse, så friår igjen også året etter vg2 helseservice, og nå påbygg. Så jeg er 22 når jeg er ferdig med påbygg. Og det jeg har lest at man kun får støtte i 8år fra man starter. Så har jeg kun støtte til 2018? Så om jeg tar en bachleor får jeg ikke støtte/stipend siste året? For jeg har også vurdert å ta apotekvg3 neste høst, også året etter starte på høgskolen, men får jeg ikke støtte de 2 siste årene da? For da har jeg også en ferdig utdanning (om jeg kommer inn på apotek, har ikke ungdomsrett) og hvor mye får man i støtte? Jeg og kjæresten skal flytte ut neste år, og begge skal studere. Men ha en helgejobb ved siden av. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du trenger ikke å søke om mer lån en det du selv ønsker. Når du søker om studielån, så kan du velge begrenset lån, det vil si at du selv velger hvor mye du ønsker å låne.
Når det er sagt, så er det mange som søker om fult lån like vell, siden det lett kommer ekstra utgifter underveis.

Man kan få støtte i maksimalt 8 år (16 semestre) til høyere utdanning i fra Lånekassen. Da telles antall semestre du har fått støtte, ikke hvor mange kalenderår det er siden du startet. Det vil si at dersom du for eksempel studerer i to år, tar en pause på ett år, og så begynner igjen, så har du 6 år igjen med støtte, ikke 5.

Dersom du får støtte til videregående utdanning uten at du har ungdomsrett, og derfor får støtte etter reglene for høyere utdanning, så regnes det med av kvoten.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte