Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få økonomisk støtte til å fullføre ungdomskolen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt 15 som flyttet fra bergen når jeg var 13 etter og mistet min mor. Jeg flyttet til faren min som jeg ikke hadde hatt noen for for kontakt med siden jeg var 4 år. Jeg fikk kontakt og flyttet til han på under 2 måneder etter jeg snakket med han. (har søster som flyttet med meg hun er 2 år eldre en meg og hun bor alene på hybel nå) jeg skal ta vidergående i bergen og da får man jo stipend og sikkert borteboer stipend også. Men de 2 årene jeg har gått på ungdomsskolen i nærheten av kr.sand har konsentrasjonen gått helt på bunn. Jeg vet jeg blir bedre om jeg bare flytter tilbake til Bergen til det systemet jeg er vandt til. Jeg planlegger nå til å ta 10 klasse i ungdomsskolen i bergen og jeg VET at jeg kommer til og jobbe bra og få bra karakterersiden jeg er egentlig ganske flink på skolen.Da kom jeg til det problemet med penger.Jeg vet jo foreldre har jo egentlig ansvaret på viktige økonomiske ting,men jeg lurte på om man kan få noen form for støtte,stipend eller nav+ annet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har nok dessverre ikke rett til støtte i fra NAV, siden du er under 18 år. Når du begynner på videregående skole, så kan du søke om stipend i fra Lånekassen, men de har dessverre ingen støtteordninger for ungdomskolen.


Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra