Hopp til hovedinnholdet

Hvem kan henvise til BUP eller PPT?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å søke ekstra stipend grunnet dysleksi men har bare dette dokumentert fra lærere, og den ene er langtidssykemeldt og hun andre døde for noen år siden. Jeg må ha noen som kan skrive om dette og fastlegen gjør det ikke utenatt det står i journalen hans jeg har dysleksi og det gjør det ikke nå siden jeg testet det på skolen. Hvem kan henvise meg til bup, ppt eller logoped utenom fastlegen? Er det andre jeg kan spørre da jeg ikke vil spørre fastlegen? Blir jeg henvist av andre får legen vite det, eller får legen bare vite det om jeg får diagnosen dysleksi?

Besvart 14.10.2018 11:32
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 20 år.

For å komme i kontakt med PPT trenger du ikke henvisning av lege.

Testing av lese- og skrivevansker gjøres av PP-tjenesten i kommunen hvis du går på grunnskolen, av PPT i fylket hvis du går på videregående skole, og av privatpraktiserende logopeder, pedagoger og psykologer.

Så ta kontakt med PP-tjenesten som kan hjelpe deg med evt testing og dokumentasjon av dysleksi. Om du trenger en legeattest på dette, kan PPT sende all nødvendig dokumentasjon til fastlegen din.

Privatpraktiserende logopeder, pedagoger og psykologer kan du også ta direkte kontakt med.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Hva er dysleksi? Er dette et vanlig problem? Hvordan vet du at du er dyslektisk? Få svar om dysleksi, eller lese- og skrivevansker som det også kalles her.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte