Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg trenger krise penger..
Jeg får ikke annet enn hundre og femti i uken.
Bor på Barneverns institusjon. Og det funker ikke med de små kr.
Men problemet er vel at jeg er for ung.. Blir seksten i begynnelsen av juli.
Søsteren min er narkoman, mamma og jeg har ikke noe godt båndt lenger etter at institusjonen ødelagte det også..
Kusinen min er narkoman, pappan min døde av det, jeg røyker bøtte, tar blå valium, og sniffer litt speed. Vil bli tynn igjen nå.,. etter noen år med anoreksi, har jeg lagt på meg å blitt feit. vAR på rømmen fra institusjonen. De fikk politiet til alle vennene mine, og fant ut hvor jeg var.. mIN stakkase kompis som sliter med økonomiske problemer fikk bot nå.. vet ikke hva det blir på.. jeg sa til mamma at hun får kose seg i himmelen så skal jeg nyte smertene jeg fortjener i helvete.
Barnevernet har tatt fra meg alt jeg levde for.
Har vært lenge mobbet og sparket på den nye skolen..
Sitter aleine daglig der.. har heldigvis bare halv dag.
Det er ikke noe gøy å bytte saksbehandler i Bvt. ny ungdomsskole, nytt hjem og alt.. Meg og mamma har aldri hatt et bånd før det siste i 2008, da jeg var alvorlig langt nede..
Siden har jeg kunnet faKTISK snakket med hun og sånt..
Men kasa ( institusjonen) har tatt fra meg det, og det tar langt tid å få det tilbake.. Søskene mine som har holdt meg i livet kan jeg heller ikke få sett da!
Verden hadde hatt det bedre uten meg..
Da hadde mamma sluppet å bli mer skuffet, institusjonen som jeg har INGEN grunn til å være kunne plaget noen andre,
jeg hadde ikke fått barnevernet og purken te å fucke for venenne mine.. der sitter eg helt aleine.. med døden ved min side.
Har hatt 11 alvorlige selvpåførte pille intox.
Jeg trenger penger, jeg trenger det raskest og fortest.
Jeg sliter veldig.
Jeg fikk så dårlig samvittighet i går, at jeg stirret på lighteren og ville sniffe i meg gassen.
Har jo ikke mye å leve for.. Hva skal jeg gjøre for å få penger?
De har tatt fra meg barnetrygden som jeg før fikk , klarte meg så vidt med den..
Dette her går virkelig ikke mer.
Jeg orker ikke la meg tvangsinlegges på psykiatrisk mer.
De få vennene jeg endelig har, som bryr seg om meg og er gode mot meg, skal institusjonen ta fra meg.. De straffer mg på helt feil måte at jeg , nekter HELT og spise, nekter og sammerbeide, snakke eller noe.. Ber dagli Gud om å hente meg til himelen nå.. Jeg har ikke rå til Siggaretter eller være med på kino eller andre sosiale ting med venner..
Jeg klarer meg ikke en dag til uten penger.. Da tar jeg livet mitt og møter pappa i helvete.. Jeg syntes jeg har rett på støtte.. selv om jeg er ung.. Jeg har vært på sykehus så vanvittig mange ganger, og slete lenge, og jeg trenger støtte..
Har dere noen råd for meg?? jeg klarer dette ikke mer!-..
Tenker av og til på å selge meg selv.. Jeg føler meg så lite verdt alikevel..det er jo eneste måte å få de pengene eg trenger.. Håper dere svarer raskest mulig.. Om det er en mulighet for meg å få kontant støtte.

Susanne
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Du forteller om mange strevsomme ting i livet ditt. Det høres ikke ut som alt har vært greit, og heller ikke er det nå.
Du spør konkret om det er mulig å få kontantstøtte eller økonomisk støtte. Jeg vet ikke om noen steder som gir økonomisk støtte uten om institusjonen der du bor. Der er det nok en avtale med barnevernet om hvor mye penger de som bor der skal ha. Jeg synes du skal snakke med de som jobber på institusjonen eller med saksbehandler om dette. Fortelle hva du trenger penger til og hva du strever med ellers. For meg høres det ut som det er flere ting i livet ditt som er vanskelig, og som du kan trenge hjelp til.

Jeg synes du skal snakke med barnevernet, de ansatte der du bor- og virkelig fortelle hvordan du har det, tanker du har og uroen din. Det er ikke riktig at du skal gå rundt å ha det så vondt og tenke at du heller skulle vært død. Barnevernet er der for å hjelpe deg, selv om det ikke alltid føles eller oppleves slik.

Du fortjener bedre enn det du beskriver. Ikke gi opp, si fra at du ønsker en å snakke med om det som opptar og forstyrrer  deg. DEt finnes terapeuter, psykologer som kan snakke med deg og hjelpe deg videre.

Lykke til. Hilsen familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Når er det vanligst å forelske seg første gang