Hopp til hovedinnholdet

Trenger lån eller stipend til et kortere kurs

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg jobber mot et yrke i sjøfartsnæringen og vil gjerne ta følgende kurs: - Grunnleggende sikkerhetskurs for Sjøfolk (IMO50) - Krise- og passasjerhånderingskurs Dessverre støtter lånekassen ikke disse kursene fordi kursholder (Falck Safety Services) ikke er en partner og fordi kursene er kortvarige og ikke gir et definert antall studiepoeng. Som student har jeg rett og slett ikke midlene til å kunne betale kursavgiftene selv, så jeg lurer på om det finnes en støtteordning hvor jeg eventuelt kan søke om hjelp til å dekke kostnadene. Har letet lenge men ikke klart å finne noe sted å vende meg, setter stor pris på det om dere har råd. Takk på forhånd!

Besvart 29.01.2019 00:52
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! Vi har lett litt, men heller ikke funnet så mye dessverre. 

Det er vel flere enn Falck Safety Services som holder dette kurset, men vi er ganske sikre på at Lånekassen ikke godkjenner de andre selskapene heller, og at de andre selskapene er i samme kategori som ikke får støtte av Lånekassen. 

Vi har skrevet en samleartikkel med stipend, fond og legater man kan søke på her. Det er ikke sikkert du finner noe relevant der, men det kan være verdt å titte!

Vi tenker at du først burde dobbeltsjekke med Lånekassen (som du sikkert har gjort), og lese gjennom artikkelen med stipend og legater. En annen mulighet kan være å kontakte kursholder og spørre om de vet om steder man kan få støtte - det kan hende de har vært borti det tidligere. 

Hvis ikke dette går, så er jo den siste muligheten å forsøke å spare opp penger, eller spørre noen i familie/omgangskrets om hjelp til et lån, eller gå til banken og spørre om muligheten for et lite lån. Dette siste er absolutt mye mindre økonomisk gunstig enn å få et studielån eller et stipend, men det kan hende at det blir vanskelig å finne noe. 

Vi skulle gjerne kunne hjulpet deg mer, men har ikke så mye mer tips å komme med dessverre. Men vi håper du finner noe, og at du får tatt kurset etterhvert :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett til.

Les mer

Stipend, fond og legater

Eurodesk

Lånekassen er ikke den eneste veien å gå for å få finansiert studier enten i Norge eller i utlandet. En skjult pengekilde kan være forskjellige typer fond og legater. Det finnes også stipend og legater til andre formål enn utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte