Hopp til hovedinnholdet

Forsinkelse og Lånekassen.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tar et årsstudium i psykologi på papiret, men har ikke tatt noen eksamener. Jeg begynte på studiet for å få jobb der jeg jobber nå, da dette var et krav. Slik jeg har forstått dette med lån og stipend så er jeg 30 studiepoeng forsinket hittil. For å unngå å få 60 studiepoeng forsinkelse, kan jeg droppe å melde meg opp til eksamen? Hvordan vil de 30 forsinkede studiepoengene prege meg når jeg begynner å betale ned lånet etter fullført sykepleiestudie?

Besvart 11.02.2019 15:26
 

Svar
Hei

Når du mottar støtte til studiepoeng du ikke tar, så regnes det som en forsinkelse. Det gjelder uansett om du melder deg av eksamen eller ikke. Dersom du velger å droppe ut av studiene eller å ikke ta eksamen, så må du melde i fra om det til Lånekassen. Det kan du gjøre på fs.lanekassen.no/adfs/services/trust&goto=http://idporten.difi.no/opensso/SSORedirect/metaAlias/norge.no/idp3?ReqID%3Did-66c21900-9b24-4076-9ad2-58cfb1f66050%26index%3Dnull%26acsURL%3D%26spEntityID%3Dhttp://fs.lanekassen.no/adfs/services/trust%26binding%3D">Dine sider.


Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte