Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg klage på at jeg ikke får stipend på grunn av dårlig råd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i første VGs nå, og får en veldig høy stipend på grunn av at familien min ikke hadde god økonomi (for to år siden, sånn regnes stipend!). Og siden stipend regnes to år tilbake fra det året man får stipend, så fikke jeg vite av støttekalkulaturet (lånekassen) etter regninger at jeg ikke får stipend neste år! Men problemet er at jeg har store økonomi problemer hjemme, der faktisk begge foreldrene mine tjener 17 tusen i monden og er tre barn hjemme (med meg), og selve hus leien koster 17 tusen! (tenk andre tegninger også!) kan jeg klage på at jeg ikke får stipend? det er dårlig gjord at de regner økonomien vår to år tilbake og ikke akkurat i det året!

Besvart 15.02.2019 13:01
 

Svar
Hei

Dersom dine foreldre har lavere inntekt nå en tidligere, så kan du sende Lånekassen en e-post i fra fs.lanekassen.no/adfs/services/trust&goto=http://idporten.difi.no/opensso/SSORedirect/metaAlias/norge.no/idp3?ReqID%3Did-0d7104b4-e26d-4642-bc03-bdcbb427313a%26index%3Dnull%26acsURL%3D%26spEntityID%3Dhttp://fs.lanekassen.no/adfs/services/trust%26binding%3D">Dine sider og ber om en ny vurdering av grunnstipendet.

Jeg ser at du bekymrer seg over familiens økonomi. Som barn og ungdom bør ikke familiens økonomi være en bekymring, eller noe du føler du har ansvar for.  

Opplever du mye bekymring, bør du snakke med noen om det. Mange som bekymrer seg over familiens økonomi holder dette skjult for andre, og da kan man kjenne seg ensom i tillegg.
Økonomiske problemer er vanligere enn man skulle tro, og problemene kan kjennes mindre ut om man får snakket med noen som bryr seg, slik som for eksempel helsesykepleier.

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte