Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg stryker i alle emnene?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har obligatorisk oppmøte i alle emnene mine. Hva skjer med studielånet om jeg egentlig stryker pga. manglende oppmøte allerede i februar? Kommer jeg til å fortsette å få utbetalt lån hver måned eller mister jeg det? Må jeg også begynne å betale ned lånet til sommeren hvis jeg skal fortsette å studere til høsten (men noe annet)?

Besvart 21.02.2019 13:09
 

Svar
Hei


Dersom du får støtte etter reglene for høyere utdanning og du stryker i alle fag, så vil du gå glipp av all omgjøring i fra lån til stipend. Det vil også regnes som en forsinkelse. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

Dersom du har avbrutt utdanningen din, så må du melde i fra om det påfs.lanekassen.no/adfs/services/trust&goto=http://idporten.difi.no/opensso/SSORedirect/metaAlias/norge.no/idp3?ReqID%3Did-5574e4bd-a495-4912-a231-5396691ddab0%26index%3Dnull%26acsURL%3D%26spEntityID%3Dhttp://fs.lanekassen.no/adfs/services/trust%26binding%3D"> Dine sider.

Vanligvis så begynner du nedbetalingen 8 måneder etter at du har sluttet å motta støtte i fra Lånekassen. Dersom du mottar støtte til fulltidsutdanning igjen til høsten, så vil lånet ditt bli rente- og avdragsfritt igjen, noe som betyr at du slipper å begynne på nedbetalingen.

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Stipend fra Lånekassa (colourbox/Lånekassen)

Hvis du slutter på skolen, mister du rett til penger fra Lånekassen. Du har plikt til å si ifra til Lånekassen om du slutter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte