Hopp til hovedinnholdet

Jeg har leddgikt og er redd for å ikke fullføre skolen.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 18 som sliter veldig med leddgikt.. jeg går deltidsstudie og er på mitt 2. år i vg2, men jeg vet ikke om jeg klarer å fullføre da jeg er så sliten at jeg ikke kommer meg på skolen de få dagene jeg egentlig skal og når jeg først kommer meg dit klarer jeg ikke følge med.. jeg er veldig redd for å stryke da jeg ikke har råd til å tilbakebetale stipendet mitt..

Besvart 26.03.2019 14:25
 

Svar
Hei jente (18)

Jeg forstår at det er vanskelig for deg å komme deg til skolen og ikke klarer å holde fokus, når du sliter med leddgikt og smerter. Det finnes muligheter for at du skal fullføre videregående skole, på en tilpasset måte, men da må du først ta kontakt med rådgiver på skolen din.

Jeg anbefaler deg å snakke med rågiver på skolen din om dette og høre hva skolen kan hjelpe deg med slik at du fullfører skolen. Du har rett til å ta videregående over max 5 år, som gjør at du kan redusere antall fag til et nivå som er mulig for deg å gjennomføre, slik som situasjonen er nå. For å få klarhet i hvordan du og skolen kan samarbeide om dette, er det viktig at du tar kontakt med din rådgiver. 

Det er mange muligheter for deg - kanskje kan du gjøre noe skolearbeid hjemmefra, kanskje kan noe mer tilrettelegges fysisk på skolen, kanskje kan du kutte ut noen fag nå og ta det senere. Snakk med rådgiveren din så snart som mulig og hør hva mulighetene og rettighetene dine er. 

Jeg legger ved flere artikler som også kan gi deg noen råd. Lykke til!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Rett til spesialundervisning

Gutt får hjelp av lærer (colourbox.com)

Elever har rett til tilpasset opplæring eller spesialundervisning dersom de har behov for det. Her finner du informasjon om hva spesialundervisning er og hvem som har rett til dette.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole