Hopp til hovedinnholdet

Lurer på mine økonomiske rettigheter som gravid student.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Lurer på mine rettigheter som gravid student.. Min situasjon: 20 år, samboer og 9 uker på vei med første barnet..ikke planlagt, men det som skjer det skjer :) Er sykepleierstudent, men har nå permisjon fra utdanningen et halvt år pga stryk på en eksamen som hindret meg å ut i praksis andre studieår. Skal ta opp igjen denne eksamenen i april 2011, og satser selvfølgelig på å stå.. I mellomtiden jobber jeg som vikar på sykehjem- fast hver tredje helg ca 12,5 % og 3- 4 dager i uken. Varierer veldig siden jeg er syke- og ferievikar. Hva har jeg krav på når barnet kommer?? Har jeg fortsatt rett på foreldrestipend fra lånekassen selv om jeg har permisjon denne tiden?? Har mottatt støtte fra lånekassen i over 1 år, og har stått på alle andre eksamener. Og hva har jeg rett på fra NAV? Har jeg rett på foreldrepenger, eller "bare" engangsstønaden? Er det noe mer fra NAV jeg har rett på? Mange spørsmål her, men syns det er mye uoversiktelige regler..blir litt forvirret :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei og takk for spørsmål!

 

Når det gjelder til dine rettigheter som gravid student og videre utdanning/praksis, anbefaler jeg deg å kontakte Statens Lånekasse for utdanning. Gå på nettsiden deres www.lanekassen.no/ for kontaktinformasjon.

 

Det er vanskelig for meg å si noe om dine rettigheter hos NAV, da jeg ikke har alle opplysninger som trengs om din situasjon for å svare helt konkret (f.eks din inntekt de siste månedene). Jeg råder deg til å se på NAV sine sider om kriterier for å få foreldrepenger.

 

og om engangsstønad.

 

Det finnes noen typer støtte fra NAV man kan få i forbindelse med studier, men dette er avhengig av hvilken situasjon du er i.

Når man er enslig forsørger og mottar overgangsstønad, kan man få ekstra støtte til utdanning. Les mer om dette her hos NAV.

 

Det beste for deg er nok likevel å kontakte en veileder på ditt lokale NAV kontor som kan hjelpe deg å svare på dine spørsmål, samt hvilke papirer du trenger å fylle ut.  Gå på www.nav.no for å finne NAV kontoret du tilhører.

 

 

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen NAV (www.nav.no) i samarbeid med Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Økonomiske rettigheter for deg som er gravid

Du som har, eller skal ha barn har ulike typer stønads- og trygdemuligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte