Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre. Hva kan jeg få ti stipend?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som begynner på vidergående skole i år og tenkt og søke stippend. Jeg går skilte foreldre så jeg vet ikke helt om det hjelper på noe? Men det hadde vært fint og fått ett svar på spørmåle mitt:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Videregående-elever som bor hjemme, kan ha rett inntil 19 000 kroner i grunnstipend for et helt skoleår. Grunnstipend beregnes ut fra inntekten og formuen til forsørgerne dine, og hvor mange søsken du har født i 1992 eller seinere. Når foreldrene dine er skilt, ser Lånekassen på inntekten og formuen til den forelderen du bor sammen med. På Lånekassens nettsider kan du lese mer om hvordan inntekten/formuen til forsørgerne dine + antall søsken bestemmer hvor mye du kan få i grunnstipend og lån (behovsprøving).

 

I tillegg har alle videregående-elever med ungdomsrett krav på utstyrsstipend på enten 870, 1 940 eller 2 800 kroner i året, avhengig av hvilken linje du tar. Den enkleste måten å finne ut hvor mye du har krav på i støtte fra Lånekassen til sammen, er å benytte Lånekassens støttekalkulator.

 

Du søker om støtte fra Lånekassen via Dine siderlanekassen.no. Når du sender inn søknaden om stipend/lån til Lånekassen, søker du samtidig på alle de stipendene som kan være aktuelle for deg (dvs. grunnstipend, bostipend og reisestipend, samt utstyrsstipend). Vi sjekker automatisk hvilke stipend du kan få. På Dine Sider kan du følge søknaden din fra innlevering til den er ferdigbehandlet og pengene er overført til deg.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte