Hopp til hovedinnholdet

Omgjøre lån til stipend etter eksamen.

Jente 18 år
 

Spørsmål

HEi jeg skal studere i seks år etter videregående (skal bli lege) og jeg lurer på det med studielån. Og spessiellt hvor mye man får omgjort (av studielånet) til stipend etter bestått eksamen? Hor mange prosent? har det noe med hvor bra jeg gjør det?? Har skjekket på laanekassen.no men har ikke funnet svar på mine spørsmål.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Som student i en fulltidsutdanning, kan du i studieåret 2011-2012 få utbetalt 9 080 kroner i måneden fra Lånekassen.  Et studieår er på ti måneder.

 

Borteboere (som bor for seg selv) får støtten utbetalt som lån, men etter eksamen blir 40 prosent av beløpet omgjort til stipend, forutsatt at du består eksamen i fag som tilsvarer full studiebelastning (og ikke bor sammen med foreldrene dine). Du må altså stå på eksamen for å få gjort om lånet til stipend, men Lånekassen bryr seg ellers ikke om hva slags karakter du får. Består du bare deler av utdanningen, vil du få delvis omgjøring. Tar du færre studiepoeng enn du har fått støtte til, blir du  registrert som forsinket. I disse eller andre spesielle tilfeller kan du fortsatt få full omgjøring, men på et seinere tidspunkt.

 

Borteboere - maksimalt beløp:

Utdanningsstipend (etter bestått eksamen) kr 3 632

Lån kr 5 448

Samlet utdanningsstøtte kr 9 080

 

 

Når likningen er klar, blir stipendet behovsprøvd mot inntekten og formuen din. Alle blir kontrollert. Hvis du har for mye inntekt og/eller formue (kontrolleres mot likningen i ettertid), kan hele eller deler av stipendet bli gjort om til lån igjen. Du kan lese mer omomgjøring av lån til stipend på våre nettsider.

Bor du hjemme, kan du få utbetalt det samme beløpet i støtte, men alt blir gitt som lån (kan ikke gjøres o til stipend ved bestått eksamen).

 

Lånet er rentefritt mens man er i utdanning. Det blir ikke regnet renter av lånet så lenge man er i fulltidsutdanning og får penger fra Lånekassen til utdanningen. Du kan lese mer om hvor mye du kan få i stipend og lån på lanekassen.no

 

Lykke til med medisinstudiene!

 

Vennlig hilsen

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte