Hopp til hovedinnholdet

Mister jeg bostipendet hvis jeg kjøper leilighet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har folkeregistrert adresse i Asker, men studerer i Trondheim. For øyeblikket leier jeg, har meldt flytting til lånekassen og mottar bortebostipiend. Vurderer å kjøpe en leilighet til neste år, men vil jeg da miste bortebostipendet ved å eie en egen leilighet/bytte adressen i folkeregisteret til trodheim? (Foreldre bor fortsatt i Asker)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Så lenge du bor borte fra foreldrene dine, kan opptil 40 prosent av lånet bli gjort om til utdanningsstipend (borteboerstipend). Vilkåret er at du består eksamen og ikke har inntekt eller formue over de fastsatte grensene. Å bo sammen med foreldrene sine vil si å bo i samme hus som foreldrene, eller å bo i en boenhet som hører til huset der foreldrene dine bor. Hvor du har folkeregistrerte adresse eller om du bor i en leilighet som du selv har kjøpt, har derimot ingen betydning for utbetalingen av borteboerstipendet.

 

Hjemmeboere får like mye i basisstøtte som borteboere (90 800 kroner i 2011–2012), men studenter som bor sammen med foreldrene sine, får ikke gjort om lån til utdanningsstipend.

 

Vennlig hilsen

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte