Hopp til hovedinnholdet

Vg1 og tilbakebetaling av stipend ved stryk.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, gutt som går vg1, allmenn, og lurer på tilbakebetaling av stipend. Jeg stryker mest sannsynlig i geografi og matematikk, og da lurer jeg på om jeg må betale tilbake stipendet? Blir året mitt godkjent hvis jeg stryker i geografi og matematikk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Hvis du stryker i to fag på videregående, vil ikke året bli regnet som fullført. Det er den enkelte skolen som avgjør om de ønsker å ta inn elever på Vg2 som ikke har bestått alle enkeltfagene fra Vg1.  Normalt går dette i orden, men i dette tilfellet er geografi og matematikk avslutningsfag. Sannsynligvis må du derfor ta eksamen i disse to fagene som privatist parallelt med at du fortsetter i Vg2.  Du bør uansett  ta kontakt med rådgiveren på skolen der du går for å sjekke hvordan de stiller seg til dette.   

 

Når du er elev på videregående, blir ikke tidligere mottatt stipend fra Lånekassen omgjort til lån fordi om du stryker på en eksamen. Du har imidlertid plikt til å informere Lånekassen hvis du ikke følger utdanningen som planlagt. Skolen melder fra til Lånekassen når elever har stort fravær. Dersom du har et for stort fravær, kan vi stoppe utbetalingene til deg. Når du har sluttet på skolen, har du ikke rett til penger fra Lånekassen. Dersom du avbryter et skoleår, kan for mye utbetalt stipend bli gjort om til lån, og vi kan kreve at du betaler pengene tilbake straks.

 

Uansett bør du alltid melde fra til Lånekassen dersom du

·         slutter eller tar en pause i utdanningen

·         bytter skole eller studieretning

·         flytter hjem til foreldrene dine

 

Den enkleste måten å melde fra til Lånekassen på, er å sende en e-post inne på Dine sider. Hvis du lar være å melde fra, eller gir feil opplysninger, kan Lånekassen gjøre om til lån det du har fått for mye i stipend og kreve pengene tilbake.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse stipendene kan du søke om på videregående

Hundrekronersedler (colourbox.com)

Skal du begynne på videregående skole? Finn ut hvilke stipend du har rett på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte