Hopp til hovedinnholdet

Hva er en borteboer (høyere utdanning)?

Jente 20 år
 

Spørsmål

jeg skal begynne på førskolelærerstudiumnå til høsten, og lurer på en del angående borteboerstipend. for jeg bor i huset min far eier. men han bor ikke her. (han bodde her før, men bor nå 8 timer unna), jeg bor helt for meg selv, har jeg krav på borteboer da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å få utdanningsstipend fra Lånekassen når man tar høyere utdanning (universitet/høyskole), må man bo borte fra foreldrene sine.

 

Hjemmeboere får like mye i basisstøtte som borteboere (90 800 kroner i 2011–2012), men studenter som bor sammen med foreldrene sine får ikke lånet gjort om til utdanningsstipend. Full omgjøring får du hvis du bor for deg selv og består utdanningen du har fått støtte til å ta. Består du bare deler av utdanningen, vil du få delvis omgjøring.

 

Du kan lese mer om omgjøring av lån til stipend på lanekassen.no

 

Å bo sammen med foreldrene sine vil – ifølge Lånekassens forskrifter – si å bo i samme hus som foreldrene, eller å bo i en boenhet som hører til huset der foreldrene bor. Så lenge faren din ikke bor i huset (og dermed har  boligadresse et annet sted), regnes du derfor som en borteboer.

 

Lykke til med førskolelærerstudiet!

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte