Hopp til hovedinnholdet

Hva skal barnebidraget dekke hver måned?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Lurte på hva pengene går til når far gir barnebidrag til meg og ikke forsørger hver måned? Skal det bidraget dekke absolutt alt i et forbruk hver måned eller finnes det unntak som far betaler? Takker for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål :-)


Barnebidraget skal være med på å dekke deler av det det koster å forsørge barn under 18 år. Begge foreldre har forsørgingsplikt for barn under 18 år (forsørgingsplikten kan gjelde utover 18 år, mens barnet går på videregående skole eller er lærling). Begge to skal være med på å betale sin del. Har dere en privat avtale, så kan dere selv bestemme hvor mye din far skal betale i bidrag og hvilke utgifter det skal dekke.

 

Har dere avtale gjennom NAV, er det flere ting som påvirker størrelsen på bidraget og hva dette skal dekke. Størrelsen på barnebidraget er blant annet avhengig av hvor mye inntekt hver forelder har, og hvor ofte du tilbringer tid sammen med den av foreldrene dine som du ikke bor fast sammen med.

 

Barnebidrag som er regnet ut av NAV skal for eksempel være med på å dekke utgifter til mat og drikke, klær og sko, helse og hygiene, lek og fritid. I tillegg skal det være med å dekke telefon og internett, møbler og andre husholdsartikler. Husleie, renter av lån, strøm, avgifter er også utgifter som regnes med. Du kan lese mer om dette her.

 

Når NAV skal regne ut bidraget, taes ikke utgifter til dyre fritidsinteresser, feriereiser, gaver og lommepenger med i regnestykket. Det er opp til din far om han vil betale for dette eller ikke. Det er kun utgifter knyttet til konfirmasjon, tannregulering og briller som far skal være med å dekke, i tillegg til det vanlige bidraget.

 

Hvis du har flere spørsmål, ring oss gjerne så skal vi hjelpe deg. Tlf: 55 55 33 33.

 

Vi ønsker deg en riktig fin dag videre!


 

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Stipend og støtte
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om stipend og støtte