Hopp til hovedinnholdet

Bestille snus på nett.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tenkte å bestille 250 gram snus fra buysnus.com. Jeg lurte på om jeg skal betale frakt og det det koster på nettsiden, eller om jeg også skal betale afgifter så det blir samme pris som om jeg kjøper det i norge. Er det sikkert at det blir stoppet i tollen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei.

 

Det er i praksis ikke mulig å bestille tobakksvarer lovlig fra utlandet over nett. Hovedårsaken til dette er kravene til merking og helseadvarsel på tobakksvarer. Spørsmålet ditt om frakt og avgifter blir derfor heller ikke relevant så lenge varene ikke tillates innført.

 

Det er de ulike transportørene som frakter varen som er ansvarlig for at tobakksvarer ikke utleveres til forbrukere i Norge.

 

Du kan lese mer om regelverket her.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig? Hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk