Hopp til hovedinnholdet

Vil at mamma skal slutte å røyke.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

'hei ! Moren min røyker en del.. jeg syntes det er ekkelt og at det lukter vondt! jeg vil ikke at hun skal få slag og masse sykdommer pga røykingen hennes! Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er vanskelig for deg at moren din røyker og at du er bekymret for helsa hennes.

 

For mange som røyker er det å skulle slutte et vanskelig tema. Ofte er det slik at de både vil og ikke vil slutte på samme tid. Det kan også være at de ikke kan se for seg hvordan de skal klare å la være å røyke.

 

Jeg tror det viktigste du kan gjøre for mamman din er å fortelle henne hvordan du har det når hun røyker, og at du er bekymret for at hun skal bli syk. Du kan også gi henne disse tipsene om hvor man kan få hjelp til røykeslutt om hun ønsker dette:

 

Røyketelefonen 800 400 85: Det kan være at moren din trenger å snakke med noen andre voksne om hva røyken betyr for henne, hva som gjør det vanskelig å slutte og hvordan hun eventuelt kan gå fram. Noen ganger kan det hjelpe og få pratet litt om hva røyken betyr, på godt og vondt. For mange kan dette føre til litt flere tanker om det å skulle slutte. Hvis hun vil, er hun velkommen til å ringe oss på Røyketelefonen 800 400 85. Vi svarer også på faktaspørsmål og har  informasjonsmateriell vi kan sende til henne. Det er gratis å ringe, og man kan være anonym.

 

Fastlege: Du kan også foreslå for moren din at hun kan bestille en legetime for å diskutere hjelp til røykeavvenning. Mange har god nytte av å bruke nikotinlegemidler eller reseptbelagte legemidler ved røykeslutt. 

 

www.slutta.no: Her kan man lese om røykeslutt, se hva andre i samme situasjon skriver og delta selv ved å lage en røykeslutt-profil. 

 

 

Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

 
Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk