Hopp til hovedinnholdet

Dårlig av å snuse. Hvor mye nikotin i blodet?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Har snust i ca 2 uker, og her forleden tok jeg to 07 snus, det er ca 18mg nikotin i en pose, jeg hadde dem inne i ca 7 min, og ble ganske dårlig etter det. Så da lurer jeg på om ca hvor mye nikotin som har kommet inn i blodet mitt på den tiden. Er fult klar over at snus er helseskadelig ogsånn, men jeg synes det er godt:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du lurer på hvor mye nikotin du har fått i deg i løpet av den tiden du snuste 07 snus. Det er vanskelig å si akkurat hvor mye nikotin du har fått i deg, men det at du reagerte på snusingen med å bli dårlig kan tyde på at du har fått i deg mer nikotin enn kroppen din er vant med. Nikotin er et giftstoff som finnes i tobakksplanten som snus lages av. Det er vanlig å få forgiftningssymptomer når kroppen får i seg mer nikotin enn den er vant til. Det er på en måte sånn kroppen sier ifra om at du tilfører noe den ikke har godt av.

 

Hvis du lurer på mer om snus kan du ringe oss på Røyketelefonen. Det er gratis fra fasttelefon og du kan være anonym. Hvis du ringer fra mobil, ringer vi deg gjerne tilbake. Du kan også klikke deg inn på www.tobakk.no og laste ned brosjyren ”Hva er snus”. 

 
Hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk