Hopp til hovedinnholdet

Gfuel og toll.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bestilte nettopp G Fuel via ebay. G fuel er en pulverisert stoff som er sunt og inneholder vitaminer og blandes med vann. Det gir en effekt som energi drikker, bare at det varer lengre og sånt. Så nå jeg gikk inn siden www.gfuel.com så så jeg at de ikke sender til Norge noe husker ikke. Men kjøpte da en tub på ebay og jeg spurte etter at jeg hadde kjøpt om han sender til Norge og han sa ja. Varen kosta meg 235 kr + 138 frakt. Men hva skjer hvis tollen for tak I dette? Er ganske redd for folk sier det ikke er lov og andre sier det er lov. www.gfuel.com. Hva hvis jeg blir tatt? Har lov å bruke ebay av mine foreldre, og har kjøpt der masse som koster under 100.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

  

Det er ikke vi i Tolletaten som avgjør om en vare er lovlig eller ikke.

Men dette produktet er sannsynligvis å anse som et legemiddel i Norge pga virkestoff og døgndosering på vitaminer og mineraler etc, men det er som nevnt ikke vi som bestemmer dette.

 

Privatpersoner kan bare importere legemidler fra EU/EØS-land som er reseptfrie, godkjent i Norge og med norsk pakningsvedlegg og tekst på pakningen. I praksis betyr det at det er svært få legemidler du kan handle på nett fra utlandet.

For å bringe dette på det rene må du se på etiketten til produktet, og kontrollere dette opp imot Legemiddelverket.legemiddelverket.no/import-og-salg/import-til-personlig-bruk 

Les gjerne mer her: www.toll.no/no/varer/legemidler-og-kosttilskudd/netthandel/

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Når du bestiller varer fra en utenlandsk nettbutikk, må du i de fleste tilfeller betale merverdiavgift på 25 prosent når varen kommer til Norge. Handler du klær, må du også betale toll. Beregn hvor mye du må betale før du bestiller!

Les mer

Energidrikker

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett