Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om Rød sone i tollen og narkotika

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har spørsmål og Spørsmålet gjelder KUN når man går på RØD Toll Sone!! Hvis man tar med 1 tonn Heroin og Hasj inn til Norge, Men Han/Hun valgte å gå på RØD Sone!! får man fengsel straff??, Blir man dømt?? eller får man bare store bøter?? og hvor mye vil Boten være på, for å ta med store mengde Heroin og Hasj eks 2000 kr, dersom man skulle sitte i fengsel, hvor mye fengselstraff får man?? Han/Hun kan også forklare seg at det var en venn av meg som har sagt at jeg skulle ta med Heroin, for han eller noe sånt, slik at Han/Hun kan slippe unna alt problemme, eller hjelper det ikke?? eller hjelper det ikke hvilken farge sone Han/Hun går på, siden det vil gi meg nesten eller like mye straff, når det gjelder store mengde Heroin og Hasj??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Rød sone skal benyttes i de tilfeller man har varer som skal fortolles eller dersom den reisende har med seg varer som det kreves spesielle tillatelser for å innføre. Er man i tvil om regelverket skal man også gå på rød sone.

 

Spørsmål om innførsel av store mengder narkotika på rød sone er høyst hypotetisk, men generelt så er det ikke straffbart å deklarere en innførselsforbudt vare på rød sone.

Likevel, siden det er snakk om narkotika så vil alle omstendigheter og forhold knyttet til hendelsen bli grundig vurdert. Det er også et godt samarbeid med andre lands tollmyndigheter og dersom det er ulovlig å besitte narkotika i det landet man kommer fra, vil man kunne bli overlatt til vedkommende lands myndigheter og straffeforfulgt i dette landet, uavhengig av om narkotikaen deklareres på rød sone inn til Norge og uavhengig av om man også blir siktet for forholdet i Norge.

 

Straffenivået avgjøres av rettsvesenet i hvert enkelt tilfelle.

 

 

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.
 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rusmidler

Hva er rusmidler, og hvorfor blir det brukt? Hvor mange bruker dop hver dag og hvordan skjønner man at man er hekta på dop? Her kan du lese mye om emnet rusmidler, effekt og ikke minst konsekvensene det kan få for de som bruker ulike typer rusmidler. Du finner også lenker videre til hjelpetelefoner/chat, faktainformasjon, lovgivning rundt rusmidler og oversikt over hvilke stoffer som kan kalles narkotika.


Les mer

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Flasker (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll