Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å bestille en nøkkelring som ser ut som en kniv? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei jeg lurer på om det er lov å bestille en nøkkelring som ser litt ut som en kniv da her er den:https://www.google.no/search?q=cs+go+keychain&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjU8afW-vfWAhVIMZoKHcZABHQQ_AUICigB&biw=1280&bih=590#imgrc=dkV4yos43xdboM:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ved import fra utlandet vil det bli avgjørende om nevnte produkt anses som voldsprodukt og eventuelt kan være forbudt i henhold til Våpenforskriften.

 

«Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter»

 

Det er ikke Tolletaten som avgjør om en kniv/slåsshanske vil bli ansett som et våpen/voldsprodukt eller ikke. En eventuell avgjørelse eller uttalelse om disse produktene faller inn under begrepet voldsprodukt, jfr ovenstående fra Våpenforskriften må gjøres av Politiet.
Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll